Uygulamaya başlamadan önce cephe kaplamalarının UV ışınlarına karşı renginin değişmemesi için 4 tarafına pigment içerikli su bazlı ahşap koruyucu sürülmelidir. (Üretici firmadan Cephe kaplamalarının ilk kat koruyucusu tatbik edilmiş olarak alınabilir.) Uygulama bittikten sonra görünen yüzeylerine en az bir kat daha sürülmesi gerekmektedir.
►Cephe kaplamaları alt taşıyıcı konstrüksiyonunun (karkas) yine Emprenye işlemi görmüş ahşap olması tavsiye edilmektedir.
►Cephe Kaplamalarının arkasında kullanılacak karkas aralıkları 40-50 cm geçmemelidir.
►Taşıyıcı Karkas olarak metal profil kullanıldığında bu profiller direkt olarak cephe kaplamasına monte edilmemeli, mutlaka bu profillere önce ahşap karkaslar tutturulmalı ve Cephe kaplaması, ahşap karkaslar üzerine monte edilmelidir.
►Cephe kaplamalarının arkasında en az 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.
►Cephe kaplamalarının arka detayında buhar dengeleyici (Örn: Tyvek yada muadili) kullanılmalıdır.
►Cephe kaplamalarının arkasında yalıtım malzemesi kullanılacak ise cephe kaplamaları karkas ya da metal L profillerle ötelenebilir. Benzer uygulamalarda Cephe kaplaması ile arkasında bulunan yalıtım malzemesi arasında en az 2,5 cm hava boşluğu bırakılmalıdır.
►Cephe Kaplamalarının montajında hem havalı tabancayla atılan çatal (U) paslanmaz çivi kullanılmalı (paslanmaz vidada kullanılabilir), hem de derz mastiği ya da poliüretan tutkal ile yapıştırılmalıdır. Boyu boyuna birleştirildiği yerlerde başlarında aynı mastikle ya da poliüretan tutkalla yapıştırılması tavsiye edilmektedir.
►Cephe kaplamalarının kafaları alttaki karkaslara mutlaka denk getirilmelidir.
►Ahşap başlarının direk suya maruz kalmamasına özen gösterilmeli, uygulama detayı bu doğrultuda çözülmelidir.
►Cephe kaplamaları lambrilerinin lamba zıvana ve arka birleşim yerlerinde çalışma payları bırakılmalıdır. Bunun için ölçüsü belirlenmiş bir çıta ile cephe kaplamalarının ön taraftaki birleşim yerlerinden boşluklar ayarlanabilir.
►Köşe birleşim yerlerine L profil kullanılmalıdır. Şayet 45 derecelik birleşmeler yapılacaksa birleşim yerleri de derz mastiği ya da poliüretan tutkal ile yapıştırılmalı, köşe birleşim yerleri arkadan karkasla desteklenmeli ve yine derz mastiği ya da poliüretan tutkal ile yapıştırılmalıdır.
►Koruyucu için saf teak yağından ziyade ultraviyole koruyucular uygulanmalıdır.